Gogosari in otet

de mihaelar63 in Conserve, 29 Oct 2014 | 6647 vizualizari

 

De multi ani am tot pus gogosarii pentru iarna prin reteta de marinare la rece: http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-cu-hrean-marinati-la-rece-37152.html. Acum am dorit sa incerc si altceva .

 

INGREDIENTE

  • 6 kg gogosari rosii
  • 600 ml otet de vin
  • 600 gr zahar
  • 16 catei usturoi
  • 4 linguri de miere
  • 4 linguri ulei vegetal de calitate
  • 4 linguri sare mare neiodata
  • 4 foi dafin
  • 2 linguri boabe mustar
  • 2 linguri piper negru
  • frunze de telina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Gogosarii se spala . Se curata de seminte si se taie in felii , marimea preferata .

Usturoiul se curata . Frunzele de telina se spala .

Intr-oala se pune la fiert otetul , zaharul , sarea , mierea , uleiul, foile de dafin si boabele de mirodenii .Se amesteca pentru ca zaharul ,sarea si mierea sa se dizolve .

Pe rand se oparesc feliile de gogosari cate 2-3 minute , atat cat sa se schimbe usor culoarea .

Se scot gogosarii din lichidul fierbinte cu ajutorul unei palete perforate .

Dupa ce se racesc usor se aseaza in borcane bine spalate .

In fiecare borcan se mai introduce cate 2 catei de usturoi si  cate o foaie de telina .

Indesati usor gogosarii in borcan.Turnati zeama care s-a racit , avand grija ca aceasta sa treaca peste ultimii gogosari .

Infiletati borcanele cu capace sterilizate prin fierbere .

Pastrati borcanele la loc rece in camara sau pivnita .

TIPS-URI

1

Gogosarii marinati in otet se pot servi chiar si dupa o zi-doua . In timp ei vor deveni mai aromati .

2

Gustati zeama preparata , se poate acri , sara , indulci ,dupa gust .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosar umplut cu conopida, in otet