Gogosari in otet

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 15 Oct 2015 | 9404 vizualizari

 

Sper sa va placa acesti gogosari, mai ales pentru ca ce v-am prezentat in castron in poza sunt gogosari in perfecta stare pusi de anul trecut si care au stat toata vara pe balcon in caldura. Eu o sa fac o salata minunata din ei.
De obicei nu ii mai fierbeam in baie de abur pentru ca tineau foarte bine si asa, dar intr-un an, probabil din cauza "calitatii" gogosarilor, au fiert, asa ca pentru siguranta mea am inceput sa ii sterilizez.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosar;
  • 125 g sare grunjoasa;
  • 500 g zahar;
  • 5 foi de dafin;
  • o lingurita de piper negru boabe;
  • o lingura de boabe de mustar;
  • 500 ml otet de Topoloveni.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Se spala gogosarii, se curata de seminte si se taie in felii groase. Se amesteca sarea, zaharul, foile de dafin, piperul si boabele de mustar si se pun peste gogosari, amestecandu-le bine intr-un vas mare. Se acopera cu un ziar si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie, amestecandu-i de cateva ori din cand in cand.

A doua zi, gogosarii se scurg de zeama si se aseaza in borcane de 800 g, apasand bine pe ei. 

In zeama ramasa se adauga otetul, se amesteca si se toarna in borcane peste gogosar. Se pun capacele la borcane, apoi acestea se aseaza intr-o cratita in care a fost pus un prosop, se umple cratita cu apa pana la nivelul gurii borcanelor si se pun la foc, tinandu-le circa 30-40 de minute de cand incepe apa sa clocoteasca. Se lasa borcanele sa se raceasca in apa respectiva sau se pot inveli in paturi (se tin 1-2 zile), dupa care se pot depozita.

Gogosarii se pot servi dupa doua saptamani.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata asortata pentru iarna