Gogosari in sos de mustar

de Lau in Conserve, 4 Ian 2019 | 3172 vizualizari

 

Reteta romaneasca
M-am inspirat de la Merisor

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari fara seminte
  • 150 g zahar
  • 150 g mustar clasic
  • 100 g mustar cu hrean
  • 250 ml otet
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri sare grujoasa
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura boabe mustar
  • 5 frunze de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos de mustar:

Gogosari spalati ii curatam de cotoare,seminte si nervuri dupa care le taiem in 4 sau 6 depinde de marimea lor.

Intr-o oala adaugam restul de ingredinte si puem pe foc amestecand ocazional pana ce se topeste zaharul si incepe sa fiarba.

Adaugam pe rand gogosari in sos cat sa incape ca sa fie acoperiti de sos.

Ii amestecam usor cu o paleta si lasam cca 5 min sa fiarba in sos dupa care scoatem intr-un alt vas.

Repetam pana ce terminam toti gogosari.

Umplem borcanele cu gogosari(eu am acoperit vasul cu un capac si au fost calduti)turnam sosul de mustar si agitam bine borcanele pentru a patrunde si intre feliile de gogosari.

Lasam sa se raceasca dupa care le depozitam in camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

07.01.2019, 10:20

Buni!

Gherca Daniela 1

08.01.2019, 11:05

oanapl 1

09.02.2019, 20:10

Cred că o să încerc și eu rețeta la toamnă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna