Gogosi

de adry88 in Dulciuri, 27 Feb 2013 | 5188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie
  • coaja de la o lamaie+zeama
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Amestecam drojdia cu putina apa calduta,1 lingurita zahar,acoperim si lasam deoparte cca 10 minute.

Intr-un vas amestecam faina cu coaja de lamaie, praful de sare, zaharul, facem o gaura in mijloc si adaugam ouale batute, amestecul de drojdie, zeama de la lamaie si uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut (daca mai este nevoie adaugam faina). Acoperim si lasam la dospit cca 40 minute

Intindem coca pe masa infainata si taiem forme (eu am folosit un pahar) lasam la dopit inca 20 minute dupa care le prajim in ulei incalzit,

Le scoatem pe un prosop de hartie si le pudram cu zahar(eu am ales sa le mananc simple)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi dulci cu cartofi