Gomboti XL cu prune

de laura_n in Cook and smile, 21 Iul 2013 | 9225 vizualizari

 

Ancuta m-a corupt sa fac si eu gomboti. :)))
Este prima data cand am facut si cum nu am citit reteta pana la capat, sa zicem ca a fost cam migaloasa operatiunea. Data viitoare o sa procedez altfel ;)
Au iesit cam mari, dar buuuni de mori...
cine vrea o portie....sa stiti ca eu nu mai am. tre sa va faceti si voi :))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 4 lg zahar brut
  • 450 gr faina
  • 1 cub unt
  • 18 - 20 jumatati de prune
  • 200 gr nuca macinata
  • 4 lg zahar brut
  • scortisoara pudra
  • un praf sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti XL cu prune:

Am curatat si am spalat cartofii. I-am gatit la aburi. Dupa ce s-au fiert, i-am scos intr-un castron, am adaugat untul si zaharul si am zdrobit cartofii bine, bine. Am adaugat ouale si am amestecat cu blenderul toata compozitia. La sfarsit, am adaugat faina si am framantat un aluat destul de lipicios. 

Prunele le-am spalat si le-am rupt jumatati.

Am format un amestec din nuca, zahar si scortisoara.

Am luat cate o lingura de aluat si am pus in mijloc cate o jumatate de pruna si am format o bila de aluat. Aici am gresit ca nu am folosit faina, si m-am chinuit sa formez galustele (aluatul era destul de lipicios). Data viitoare o sa stiu ;)

Intr-o cratita de 3 l, am pus apa cu un pic de sare si am pus la fiert galustele. Le-am lasat sa fiarba pana cand s-au ridicat la suprafata apei.

 Le-am scos cu o paleta si le-am tavalit imediat prin mixul de nuca macinata. Le-am asezat pe un platou si am continuat operatiunea pana am fiert toate galustele.

Am servit cu mare pofta un gombot XL. :)))

TIPS-URI

1

ingredientele costa aprox 16 - 17 lei.

2

ideal ar fi (dupa parerea mea) sa fie prunele mai micute.

3

data viitoare o sa fac cu umplutura de visine si glazura de cocos.

4

se recomanda consumul moderat :))))) altfel, riscati sa va ingrasati :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti XL cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

cozmina 1

04.01.2014, 12:25

la noi se chiama galuste cu prune, si se pot face si cu prune uscate, in cazul in care sunteti undeva departe si prunele proaspete ori nu sunt de gasit ori sunt scumpeee

laura_n 1

04.01.2014, 16:47

Cozmina, bun pontul

iry-gabriela 1

06.04.2015, 19:09

Vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de gomboti cu prune la tava