Gratin de cartofi cu ierburi aromate

de cristina1985 in Retete Delikat, 8 Iun 2018 | 2004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • legume congelate
  • 1,5 kg cartofi
  • 75 g unt
  • 5 lg masline
  • 1 1/2 lg rozmarin
  • 1 1/2 lg oregano
  • 4 frunze dafin
  • sare
  • 50 ml apa
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi cu ierburi aromate:

Pulpele de pui se curata de piele si se  pun intr-o tigaie cu putina apa, cu capac, timp de 1 ora si 30 minute, timp in care mai adaugati lichid (apa).

Cartofii se taie cu o razatoare speciala, in rondele de 3 mm grosime. Se unge o tava (36x23 cm) cu unt. Restul de unt se topeste, se amesteca cu uleiul de masline, rozmarinul si oregano, sare si se toarna peste cartofi. Se amesteca, apoi se pune in tava fiecare felie. Se pun pe ultimul strat, cateva frunze de dafin si uleiul ramas in vas. Se mai presara putina sare si se pun la cuptor, acoperiti cu hartie de copt care sa intre in tava (in loc de folie de aluminiu care nu e sanatoasa). Se lasa la foc mic, timp de 30  minute. Se poate adauga 50 ml apa, si se mai lasa  20-30 minute, la foc mic, pana scade apa si cartofii sunt facuti.

La carne, se lasa sa se evapore apa, se pune putin condiment de pui si se lasa sa se rumeneasca putin in grasimea ei.

Legumele se fierb 20 minute la foc mic, cu capac.

Se servesc cartofii taiati in patratatele, cu legume si carne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de porc la cuptor