Gulas

de Leontina_Costel1970 in Pui, 7 Dec 2018 | 3409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 2 cepe potrivite ca marime
  • 2 ardei capia
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 50 g unt
  • sare dupa gust
  • cca 250-300 ml apa
  • Galuste
  • 3 oua medii
  • 50 g unt
  • 7 linguri faina ( + sau - )
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas:

Pulpele de pui le curatam de eventualele impuritati, le portionam si le spalam bine. Separat curatam ceapa si-o taiem marunt, ardeiul capia il taiem cubulete.

Intr-o cratita punem untul la topit, adaugam ceapa, ardeiul si le calim, adaugam boiaua dulce si pasta de ardei iute, adaugam si cca 100 ml apa, lasam 2-3 minute sa clocoteasca, apoi punem acest amestec in blender si mixam bine pana obtinem o pasta. Aceasta pasta obtinuta o punem  in cratita adaugam cca 150-200 ml apa si bucatile de pui si lasam sa fiarba la foc mic pana ce carnea este patrunsa. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa si sare dupa gust. 

Galuste. Untul moale il amestecam cu ouale si faina pana obtinem un amestec mai moale, adaugam si un praf de sare. Punem pe foc o oala cu apa si sare si o lasam sa dea in clocot, apoi cu ajutorul unei lingurite formam galustele pe care le punem in apa clocotita. Cand se ridica la suprafata, sunt gata fierte. Se scot si se pun peste pulpele cu sos, le lasam cateva minute sa clocoteasca impreuna cu carnea de pui si sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Enchiladas cu pui si porumb