Gulas unguresc

de oanapl in Vita, 14 Mar 2017 | 6917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de vita
  • 2 cepe albe (mari)
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mic
  • 100 g telina radacina
  • 1 rosie
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 6 cartofi
  • 50 ml ulei
  • 100 g faina
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel verde
  • apa
  • 3 g boia ardei iute
  • 3 g boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi
  • chimen
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc:

Se curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se curata, se spala si se rad prin razatoarea fina. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Rosia se spala si se taie cubulete. 

Ceapa se inabusa in ulei si 100 ml apa, impreuna cu morcovii si telina. Se adauga rosia, ardeiul gras, bucatile de carne, cca 200 ml apa si se lasa sa fiarba cca 40 minute. Din oua, faina, sare si putina apa (50 ml) se prepara o coca de consistenta tare, din care se iau cu lingura bucati mici (cat o aluna), care se fierb in apa cu sare, formandu-se galuste. In sosul cu carne, se adauga cartofii taiati cubulete, pasta de tomate, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, sare, piper, chimen, usturoi pisat, cimbru si se continua fierberea cca 30 minute. Se adauga galustele fierte si se mai fierb 5 minute. 

 Gulasul unguresc se serveste cald, cu patrunjel verde si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vitel cu legume