Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 15 Mai 2024 | 1794 vizualizari

 

Gulyasleves - Supa gulas ungureasca este o supa care ocupa locul 16 din cele mai bune supe din lume si reprezinta gastronomia ungara.
Desi sunt mai multe moduri de a o prepara, 2 variante sunt considerate clasice.
Prima varianta  in care se prepara cu putine radacinoase si predomina, dintre legume, cartoful. Varianta ei o gasiti aici .
A doua varianta, cu multe radacinoase v-o prezint astazi.
Pentru a pregati aceasta Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World, ai nevoie de ingredientele urmatoare: carne vita, ceapa, pastarnac, telina, morcovi, cartofi, ardei kapia, condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World
  • 500 g carne vita sau berbecut
  • o lingura cu varf untura de gasca sau 2-3 linguri ulei
  • 2-3 ceape
  • un pastarnac
  • o bucata telina cca 150 g
  • 2 morcovi mari sau 4 mai mici
  • 1 cartof mare
  • 2 catei usturoi
  • 2 tije apio
  • un ardei capia
  • o lingura rasa chimen macinat
  • o lingura pasta de ardei gras
  • 2 foi de dafin
  • o jumatate lingurita piper
  • 1-2 boia de ardei dulce ,paprika
  • un varf cutit pasta eros pista (pasta picanta de ardei iute)
  • 2.5 l apa
  • pentru galuste
  • un ou
  • un praf sare
  • faina cat cuprinde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World:

Cum se prepara Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World:


 Carnea tăiată cubulețe mici se soteaza în grăsime incinsa pana devine usor rumena. Se adauga ceapa tocata si se continua până devine translucida, se presara cu boia de ardei dulce, se adauga usturoiul tocat și chimenul. Se adauga apoi ardeiul capia taiat cubulete si rosiile. Se acopera si se lasa sa se inabuse aproximativ o ora. Daca este necesar, se toarna putina apa.

Cand s-au inmuiat legumele, se adauga cartoful curatat si taiat cubulete la fel si legumele ramase, se adauga apa fierbinte si apoi se fierb la foc lent cu un praf de sare.

Separat, batem un ou, adaugam un praf de sare, apoi treptat adaugam faina pana obtinem un aluat moale. Cu mainele umede, ciupim din aluat si adaugam in oala pana terminam aluatul. Acoperim si mai lasam inca 7 minute. Potrivim de sare si piper.

Supa este gata!

Se serveste fierbinte cu putin patrunjel verde.

Incearca si Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World sau Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World).

Iti recomandam si reteta de Gulas vienez, o mancare foarte gustoasa.

TIPS-URI

1

Supa trebuie sa fie densa care oscileaza intre supa si felul doi.

2

Fierbeti supa la foc mic.

3

Si nu uitati, nu este supa gulyas autentica daca nu pisca un pic limba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Halászlé -Supa ungureasca de peste