Humus cu ardei copti

de Ina in Mancaruri de post, 12 Apr 2019 | 3944 vizualizari

 

Este prima data cand prepar humus si chiar au fost incantati de rezultat toti ai casei. 

 

INGREDIENTE

  • 250 g naut uscat
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri cu tahini ( pasta de susan)
  • 3 ardei capia copti
  • sucul de la o lamaie
  • 4 catei usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • condiment “7 piperuri”
  • patrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus cu ardei copti:

Nautul uscat l-am pus de seara la hidratat in apa calduta. 

A doua zi am aruncat apa neabsorbita , am adaugat alta apa curata si ¼ lingurita cu bicarbonat de sodiu si am pus nautul la fiert pana ce s-a putut  sfarama cu usurinta intre degete sau cu furculita. 

Scurgem apa fara a o arunca intrucat ne vom folosi de ea mai tarziu. 

Urmeaza partea mai grea pentru ca vom indeparta coaja de la suprafata boabelor de naut ( asemenea celei de la boabele de fasole ). Putem renunta la aceasta etapa dar prin indepartarea cojii nautul va fi mai usor tolerat de stomac. 

Punem intr-un robot  boabele de naut fierte si curatate, ardeiul copt, zeama de lamaie, usturoiul pisat,  uleiul de masline, pasta tahini,  sare dupa gust.

Blendam totul  pana cand obtinem o crema omogena. In cazul in care este nevoie  adaugam din apa in care a fiert nautul .

Punem hummusul intr-un vas si decoram dupa preferinte cu ulei de masline extra virgin, boia, patrunjel tocat, 7 piperuri.  Dam vasul la frigider pentru cca o ora si servim humusul cu lipii sau paine prajita. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci pane crocante - Reteta gustoasa de post