Humus cu faina de naut

de Catalina L in Mancaruri de post, 26 Noi 2018 | 7915 vizualizari

 

Continuu cu retele mele cu faina de naut.
Dupa reteta Crochete din cartofi si făina de năut m-am atacat de data aceasta la celebrul preparat Humus. Excelent pentru perioada de post, bun si consistent.
Făina de năut este una dintre alternativele cele mai sănătoase la făina de grâu. Nu are gluten şi este perfectă pentru orice fel de tratament termic.
Este bogata in proteine, are efect diuretic, contine putine calorii si te ajuta sa iti mentii o greutate normala.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/humus-cu-faina-de-naut.html

 

INGREDIENTE

  • o cana de faina de naut
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri pasta de tahini (crema de susan)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de chimen pudra
  • sucul de la o 1/2 de lamaie
  • sare
  • decor: masline, ulei de masline boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus cu faina de naut:

Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare.

Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu pentru 3 minute.

Daca pasta este prea subtire, adaugati faina de naut (era perfecta pentru mine).

Adaugati pasta de tahini si chimenul si amestecati inca 2 minute.

Luati de pe foc si puneti sucul de lamaie si uleiul de masline. 

Amestecati, verificati de sare.

Decorati dupa gust ulei de masline, patrunjel etc

Eu am presarat boia de ardei si decorat cu masline marinate.

Excelent pentru perioada de post, bun si consistent.

Serviti cu paine completa.

Nu faceti o cantitate mai mare, este ideal de consumat in aceeasi zi.

Devine un pic lichid pastrat la frigider, dar este la fel de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu faina de naut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte cu legume