Iahnie de fasole cu carnati, mamaliguta si castraveciori murati

de housy in Mancaruri de legume, 1 Dec 2010 | 9349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane de 400gr cu fasole uscata
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 1 lingura ulei
  • 2 carnati trandafir
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 2 linguri pasta de ardei rosu
  • 6 linguri pline malai
  • 2 cani apa
  • castraveciori murati
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu carnati, mamaliguta si castraveciori murati:

 

  • fasolea se clateste si se pune la fiert, timp in care se schimba 2-3 randuri de apa la ea
  • se curata si se spala morcovul, ceapa, ardeiul, se toaca marunt sau se dau pe razatoarea mare, dupa caz, si se pun separat la calin intr-o lingura de ulei
  • din cand in cand se mai adauga putina apa, pentru a se innabusi legumule
  • carnatiul se taie felii sau cubulete, cum doriti
  • dupa ce fasolea e fiarta, si majoritatea apei s-a evaporat, se adauga legumele calite, se pun si carnaciorii, se presara sare, piper, patrunjel si  2 linguri de pasta de ardei
  • se potriveste de gust, se mai lasa putin la foc mic, dupa care se stinge focul si se lasa acoperita oala cu capac.
  • intre timp se face o mamaliguta
  • se taie niste castraveciori murati, si se serveste calda!!

                                      Asa pranz, mai rar.........!!! :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu carnati, mamaliguta si castraveciori murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

adry88 1

28.05.2011, 17:20

bun de tot

alexandrinapop 1

26.08.2011, 16:00

mie in general nu imi place fasolea dar reteta asta a ta imi lasa gura apa . clar am sa o fac si eu

Bya Ralu 1

17.09.2012, 20:42

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole boabe in pârgă