Iaurt de casa

de Bucataras in Mancare copii, 12 Feb 2020 | 8614 vizualizari

 

Cel mai bun, cremos si sanatos iaurt mancat vreodata e iaurtul pe care il preparam in casa, ca pe vremea bunicilor. Ce e drept, vremurile s-au schimbat, nici vacuta nu avem, dar cautam sa luam lapte de la producatori mici pentru iaurtul nostru.
Si asa entuziasmati suntem de gustul lui autentic incat ne-am facut un obicei din a face iaurt la cateva zile. Cum se face, va povestesc mai jos. 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de iaurt
  • 1 litru de lapte nefiert
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iaurt de casa:

Pune 2 linguri de iaurt intr-un vas de lut, adauga 1 litru de lapte nefiert si amesteca. 

Acopera gura vasului cu un prosop curat sau cu tifon si lasa-l peste noapte in bucatarie, la cald. Dimineata deja e inchegat. Pune iaurtul in frigider sa stea la rece. 

Il poti manca natur sau cu fructe, nuci sau alte seminte si miere de albine, ca mic dejun sau ca pe o gustare sanatoasa, peste zi.

Mie imi place sa-l mai las o zi in frigider inainte de a manca din el, sa se lege mai bine.

Ce am mai observat eu: daca amestec iaurtul deja inchegat, iaurtul ce ramane in vasul de lut pe masura ce consumam din el face niste bulgarasi ca de branza, seamana cu laptele batut din borcanul cu care venea bunicul la oras. 

O alta sugestie am primit de la mama: sa folosesc smantana in loc de iaurt si iaurtul iese mult mai cremos. 

Va poftesc sa indrazniti si voi sa faceti iaurt in casa, e mult mai sanatos decat ce cumparam din comert. Garantat :) 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

lucy2002 1

13.02.2020, 09:43

Cel mai bun!

Rocsi 1

13.02.2020, 19:35

Suuuper! Chiar azi mi-a trimis cineva un bidon cu lapte de tara si am pus sa fac iaurt. Eu ung vasul cu smantana!

Rahela Velicu 1

27.02.2020, 15:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iaurt cremos - Homemade