Iepure cu praz si masline, la cuptor

de Rocsi in Iepure, 6 Noi 2018 | 3894 vizualizari

 

Este pentru prima data cand am gatit iepure. Nici nu am mai avut pana acum carne de iepure, dar acum am primit o jumatate dintr-unul si am zis sa il testez. Cam cu mila l-am pregatit, recunosc, dar asta este, a trebuit sa fac si asta. L-am condimentat bine, l-am combinat cu praz, masline, l-am lasat la cuptor atat cat a trebuit si a iesit o bunatate de te lingeai pe toate degetele.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 iepure
  • 1 praz
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 3/4 de cana cu suc de rosii de casa
  • 4 catei de usuturoi
  • 150 gr masline negre cu samburi
  • 2 crengute cimbru
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • boia de ardei iute
  • 1 lingura ulei
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu praz si masline, la cuptor:

Carnea de iepure o portionati in bucati potrivite. O mai parliti pe flacara daca este nevoie, o spalati bine si o stergeti cu niste servetele. O presarati pe ambele parti cu sare, piper, boia de ardei dulce si iute. Prazul il spalati, il taiati in doua pe lungime, apoi rondele. Morcovul decojit il taiati rondele, gogosarul curatat de cotor si seminte il taiati fasii. Ungeti o tigaie cu ulei si o incingeti. Puneti bucatile de carne, le rumeniti pe ambele parti la foc potrivit, impreuna cu crengutele de cimbru. Le scoateti pe un platou cand sunt gata. In aceeasi tigaie sotati prazul cu morcovul, gogosarul, 2-3 minute, apoi adaugati cam jumatate din sucul de rosii si o cana cu apa. Presarati sare si piper. Lasati sa dea 2-3 clocote si trageti tigaia deoparte. Intr-o tava turnati amestecul din tigaie cu praz. Asezati bucatile de carne cu crengutele de cimbru, apoi din loc in loc, puneti maslinele. Usturoiul curatat il taiati bucati mai mari, il presarati peste carne. Cu restul de suc de rosii, ungeti bucatile de iepure. Acoperiti tava cu staniol, o introduceti in cuptorul incins, la 190-200 de grade, pentru o ora si 20 de minute. Dupa acest timp, o descoperiti, incercati carnea cu o furculita sa fiti siguri de este patrunsa. O mai lasati inca 20-30 de minute la cuptor dar descoperita, ca sa sa rumeneasca usor. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati 5-10 minute la racorit. Se serveste cu diverse salate, muraturi sau cu dulceata de ardei iuti. Eu am presarat si cateva fire de microplante.  Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu praz si masline, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

08.11.2018, 00:58

delicios

Rocsi 1

08.11.2018, 20:33

Va multumesc mult pentru aprecieri!

Rocsi 1

08.11.2018, 20:34

Eu nu am cumparat niciodata iepure si aceasta carne am primit-o, deci numai bine a mers sa o testez. In rest nu cumpar, ca eu nu mananc si oricum l-am gatit cu mare mila , insa ai mei au zis ca este o delicatese!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coniglio al forno -iepure la cuptor