Imam Bayildi - vinete umplute

de costi7hector in Mancaruri de legume, 21 Aug 2018 | 3170 vizualizari

 

Sunt un mare fan al maestrului Radu Anton Roman asa ca nu puteam sa ratez "Provocarea GastroArt". Pentru ca nimic nu este intamplator, chiar am castigat (fapt care m-a bucurat enorm) la una din tombolele Bucataras, cartea ”Povestile Bucatariei Romanesti” volumul ”Ardealul”( ca doar sotioara mea este pe jumatate ardeleanca :P).

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete medii
  • 400 g carne toccata curcan
  • 1 fir praz
  • 3 morcovi
  • 1 tija apio
  • 2 ardei rosii
  • 250 g sos rosu usturoiat
  • ¼ varza
  • 150 g iaurt grecesc
  • menta uscata
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Imam Bayildi - vinete umplute:

Se spala vinetele, se scobesc de miez, se sareaza si se pun la scurs.

Intr-o tigaie se pun la calit toate legumele in aceasta ordine: praz, morcov, ardei, carne (nu este leguma, stiu :P), varza, sos rosu usturoiat (gasiti reteta aici: https://www.bucataras.ro/retete/sos-rosu-usturoiat-83916.html). Se lasa totul la foc domol, pana scad toate zemurile. Aaa, era sa uit de sare si piper, puneti si voi dupa cum va place sa savurati.

Dupa ce a iesit toata amareala, se umplu vinetele cu compozitia de mai sus, se dau la cuptorul preincins, la 180 de grade C. Probabil o sa ma intrebati cat stau vinetele la cuptor, pana cand sunt indeajuns de chinuite si voi nerabdatori de pofta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Imam Bayildi - vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

22.08.2018, 21:14

Ce bine arata preparatul!

dantes 1

26.08.2018, 15:01

Bune!

MotanLaOale 1

27.08.2018, 16:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite