Jagerschnitzel (Snitel de porc cu sos de ciuperci)

de Satisfyyourcravings in Porc, 23 Noi 2016 | 5617 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru snitele:
  • 2 bucati muschi de porc pentru snitele, aplatizate cu un ciocan pentru snitele sau un sucitor
  • 100 grame pesmet
  • 1 lingura faina
  • sare/piper
  • 1 ou
  • ulei vegetal
  • Pentru sosul de ciuperci:
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 120 grame ciuperci feliate
  • 1/2 cana de supa
  • 50 ml smanatana pentru gatit
  • sare, piper
  • 1/2 lingura de faina sau amidon din porumb
  • Pentru cartofii la cuptor:
  • cativa cartofi de marime medie, curatati si taiati
  • sare
  • piper
  • paprika afumata
  • usturoi pudra
  • ceapa pudra
  • ulei de masline
  • Pentru salata:
  • rosii cherry
  • felii de castravete
  • fasii de ardei gras
  • cateva masline Kalamata, fara samburi
  • 1/2 ceapa rosie taiata julienne
  • salata iceberg
  • Pentru dressing:
  • 3 linguri maioneza din iaurt (poate fi inlocuita cu maioneza obisnuita)
  • 1/2 lingura otet din vin alb
  • 1 lingura parmezan ras
  • oregano. maghiran, patrunjel si busuioc uscate
  • ulei de masline
  • putina apa
  • 1/4 lingurita zahar sau miere
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita usturoi pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jagerschnitzel (Snitel de porc cu sos de ciuperci):

Cartofii se amesteca cu condimentele si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40 de minute, pana sunt crocanti. 

Se amesteca toate ingredientele pentru dressing.

Se amesteca pesmetul, sare, piper si faina intr-o farfurie si se bate oul in alta.

Se dau snitele mai intai prin ou, apoi prin pesmet si se prajesc in putin ulei, la temperatura medie spre mica 4-5 minute pe parte, in functie de grosime. 

Se transfera pe o farfurie si se pastreaza la cald. 

In aceeasi tigaie, se adauga ceapa si ciupercile si se calesc pana devin aurii. Se adauga supa si se fierbe la foc mic, 10-12 minute. Se adauga apoi smanatana si faina sau amidonul din porumb si se mai fierbe pana devine un sos onctuos. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se amesteca toate ingredientele pentru salata si se stropeste cu dressing. 

Se servesc snitele acoperite de sosul de ciuperci, impreuna cu salata si cartofii la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jagerschnitzel (Snitel de porc cu sos de ciuperci)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta clasica de snitele de porc cu ou si pesmet