Kefta tunisienne

de Criss in Mancaruri cu carne, 30 Sep 2020 | 10003 vizualizari

 

Niste chiftele, veti spune. Ei bine, niste chiftele, dar putin diferite de ale noastre. Sa fiu sincera, eu nu ma omor dupa chiftelele din carne, imi plac doar chiftelutele marinate, pe care le mananc o data pe an, la o terasa de la mare :), altfel le prefer pe cele de naut sau din legume. Dar acestea mi-au placut, drept urmare, le-am facut de mai multe ori. Merg foarte bine cu orice garnitura, dar si numai cu o salata. In reteta originala, e prevazuta o cantitate de 100 g carne tocata de vita, dar mie mi s-a parut cam putina si am pus 200 g carne. Reteta originala o gasiti aici.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi 
  • 1 ceapa 
  • 200 g carne tocata de vita 
  • 1 legatura patrunjel 
  • 2 oua 
  • 100 g pesmet 
  • sare 
  • piper 
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kefta tunisienne:

Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi si se fierb in apa cu sare (ca pentru piure). Cand sunt fierti, se scurge apa, apoi se zdrobesc cu o furculita. Peste piureul de cartofi, se adauga ceapa tocata marunt, carnea tocata, patrunjelul tocat, ouale, pesmetul, sarea, piperul si boiaua de ardei. Se amesteca sa se omogenizeze compozitia. Cu palmele umezite se formeaza chiftelutele, care se aplatizeaza si se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc. Se scot pe hartie de bucatarie, care va absorbi surplusul de ulei, apoi se servesc cu o salata de sezon. Foarte bune!

TIPS-URI

1

 In reteta apare trecut "1 cui à s Tabel". Ei bine, Google translate nu m-a ajutat deloc, pentru ca mi-a tradus " 1 lingura Tabel", asa ca n-am inteles care era ultimul ingredient, drept urmare l-am omis. :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Kefta tunisienne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tigaie rapida cu chiftelute