Krem a la Krem dubla

de Dea_Dea in Prajituri, 7 Mai 2014 | 24721 vizualizari

 

A avut un mare succes!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf de copt Dr.Oetker
  • CREMA:
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 plicuri de Creme Ole de vanilie de la Dr.Oetker
  • SIROP:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de rom Dr.Oetker
  • GLAZURA:
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • esenta de rom Dr.Oetker.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem dubla:

Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema : Punem intr-un castron inalt laptele cu frisca lichida, peste adaugam plicurile de crema si mixam bine..

Sirop: Se dizolva zaharul  in apa si se adauga esenta de rom

Glazura: Ciocolata o rupem bucati si adaugam celelalte ingrediente. Le punem pe abur sa se omogenizeze si lasam la racorit.

ASAMBLARE: 

Blatul se taie in doua. Insiropam o parte de blat , punem jumatate de crema, cealalta jumatate de blat , crema iar la final glazuram

TIPS-URI

1

Se poate pune coniac in glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem dubla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

simona72 1

07.05.2014, 19:14

Grozav de bun!!

RuxyRux 1

07.05.2014, 19:15

Vai ce-i aici! Cred ca si mai bine era tripla ) Super!

Dea_Dea 1

08.05.2014, 08:05

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem