Lamai confiate

de Catalina L in Conserve, 14 Oct 2019 | 4855 vizualizari

 

Confitul de lamai este traditional in tarile din regiunea Magreb.
Gustul lor este fabulos, puternic, fructat, completand perfect anumite feluri de mancare.
De obicei se folosesc lamai mici si rotunde , eu m-am intors din Sicilia cu 2 lamai enorme pe care le-am confiat taiate.
Dupa ce le-am pus la borcan, trebuie asteptat cam 4 saptamani inainte de folosirea lor.
Tocmai l-am deschis zilele trecuta pentru a face o tajina cu pui , deci va public reteta lor.
Sunt ideale de folosit pentru acest plat traditional : tajina cu pui sau cu peste.
Aceste lamai trebuie folosite in primul rand pentru coaja si se servesc taiate in benzi subtiri.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/09/lamai-confiate.html

 

INGREDIENTE

  • 2 lamai mari bio
  • 3-4 foi de dafin
  • cimbru uscat, sare marina
  • piper boabe de Sichuan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamai confiate:

Puneti la fiert o oala cu 1,5 l de apa.

Spalati cu o perie bine lamaile si taiati capetele lor.

Taiati-le apoi in cruce, nu insa complet.

Umpleti fiecare lamaie cu sare marina si puneti-le in borccan.

Am glisat prima lamaie (vertical sa nu iasa sarea din ea) .

A 2-a lamaie era prea mare nu intra intreaga.

Am taiat-o in 4, am dat prin sare bucatile de lamaie si le-am introdus in borcan.

Puneti frunzele de dafin, cimbrul uscat si boabele de piper.

Varrsati deasupra apa fiarta, lamaile trebuie sa fie complet acoperite, puneti o greutate sau 2 betisoare la suprafata.

Inchideti borcanul si lasati-l cel putin 3-4 saptamani in camara.

Dupa ce l-ati deschis pastrati-l la frigider.

Cum borcanul meu nu era chiar etans l-am pus direct la frigider cand s-a racit si l-am deschis dupa 6 saptamani.

Foarte bune si parfumate - nu le-am desarat pentru a face tajina, le-am taiat felii si pus la gatit cu restul de ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamai confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lamai conservate (preserved lemons)