Lapte de orez brun cu scortisoara si ghimbir

de Merisor in Bauturi, 23 Mai 2019 | 3976 vizualizari

 

Pentru că am ales să mai schimb câte ceva în stilul de viață, în ceea ce privește alimentația, azi am preparat lapte de orez brun cu scorțișoară și ghimbir.

 

INGREDIENTE

  • 250 g orez brun
  • 1750 ml apă
  • 100 g stafide
  • Pentru servit:
  • 1 vârf de linguriță ghimbir ras
  • 1/2 linguriță scorțișoară
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de orez brun cu scortisoara si ghimbir:

Mai întâi spălăm bine orezul pentru a scăpa de impurități. Adăugăm 500 ml de apă rece peste el și îl lăsăm la hidratat câteva ore. Eu l-am lăsat de seara până dimineața. Spălăm stafidele, le îndepărtăm codițele și le punem și pe ele la hidratat în puțină apă, doar pentru 15 minute, nu mai mult. Stafidele, au rol de a îndulci laptele de orez, dar și de a-i da un gust mai bun. Se pot pune orice fructe deshidratate, care pot îndulci laptele, sau se poate opta pentru orice îndulcitor natural. Exclus zahărul, că doar preparăm o băutură naturală. După ce am hidratat puțin orezul și stafidele, le scurgem de apa în care au stat și le adăugăm în recipientul blenderului. Adăugăm restul de apă rece și pornim blenderul, mai întâi la viteză mică. Mărim treptat viteza, până când ingredientele noastre sunt transformate în pastă. Lăsăm, apoi, compoziția obținută să se mai liniștească 10-15 minute. O trecem, apoi, printr-un tifon dublu, pentru a obține un lapte de orez fin. Pulpa de orez rămasă nu o aruncăm. O putem folosi la îngroșarea anumitor sosuri. Eu am adăugat-o într-un sos de ciuperci cu piept de pui. Este foarte bun laptele de orez, fie băut ca atare, fie adăugat în diverse preparate: creme de prăjituri, cozonac, clătite, etc. Noi l-am băut la prima oră, încălzit și asezonat cu puțin ghimbir și scorțișoară. Este recomandat pentru o digestie bună, pentru creșterea imunității organismului, pentru îmbunătățirea sistemului circulator și nervos și, mai ales, este recomandat pentru persoanele cu intoleranță la lactoză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de orez brun cu scortisoara si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cafea cu aroma de scortisoara