Lasagna italiana

de brunetica in Lasagna, 21 Oct 2011 | 9135 vizualizari

 

Dorit sa gatiti ceva rapid si nu stiti ce atunci Lasagne este o ideie minunata .

 

INGREDIENTE

  • 10 foi de lasagne ,
  • 800 g. sos ragu ,
  • 1000 g, sos besciamella ,
  • 100 g. parmigiano ( parmezan ) ,
  • 3 linguri de ulei de masline .
  • Pentru foile de lasagne
  • 4 oua ,
  • o lingurita sare ,
  • faina cat cuprinde .
  • Pentru sosul besciamella
  • 100 g. faina ,
  • 100 g. unt ,
  • 1 litru lapte ,
  • sare si nucsoara rasa . 
  • Pentru sosul ragu
  • 2 morcovi ,
  • 1 ceapa ,
  • 2 cozi telina ,
  • 1 linguri ulei de masline ,
  • 300 g. carne tocata  vita ,
  • 1 sticla suc de rosii ,
  • 1/ 2 pahar vin rosu ,
  • sare si piper .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna italiana:

Ungem peretii unei tavi cu sos besciamella si adaugam cele 3 lingurite de ulei ( pentru a aroma lasagne si a imnuia mai bine foile ) , punem o foaie de lasagne si adaugam peste foaie sos ragu amestecat cu sos besciamella ( de ce  amestecam sosurile? pentru ca lasagnea iese mai gustoasa). Pina umplem tava punem o foaie de lasagnea si sos ,pe ultima foaie de lasagna intindem sos besciamella si parmezanul si dam la cuptor pentru o ora jumate. Cand este gata lasagnea noastra trebuie sa aibe o crusta .

Pentru foile de lasagne:

Cele 4 oua cu sarea le punem intr-un castron si adaugam faina cat cuprinde pentru a realiza un aluat mai vartos. Intindem aluatul cu sucitorul foaie groasa de 3-4 milimetri. Din foaia rezultata taiem foile de lasagne .

Pentru besciamella

Untul il topim , adaugam faina si amestecam pentru a nu se face cocoloase , lasam cateva minunte pentru a se forma o crema de culoarea nucsoarei si adaugam laptele caldut amestecand pentru a evita cocoloasele , lasam la fiert pentru 15 minunte la foc mic , cand sosul este aproape gata adaugam sarea si nucsoara rasa amestecam si lasam pana sosul este gata.

Pentru sosul ragu

Legumele dupa ce le-am spalat le taiem marunt si le punem la calit in uleiul incins , lasam cateva minunte si adaugam carnea , sarea si piperul si amestecam bine pentru a se incorpora ingredientele, lasa cateva minunte si adaugam vinul amestecam si lasam sa se evapore vinul. Dupa evaporare adaugam sucul de rosii diluat cu apa si amestecam , acoperim cu un capac si lasam la fiert pentru 2 ore. 

Retetele de sosuri le-am scris pe scurt pentru ca le-am deja postate. Tot timpul cand doresc sa fac lasagne folosesc sosurile facute in casa si iese o lasagnea delicios de buna .

Pofta buna !!!!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna italiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu piept de pui, ciuperci si sos Bechamel