Lasagne cu ciuperci

de Corinuta in Lasagna, 31 Oct 2010 | 5470 vizualizari

 

Am facut ptr prima data cu ciuperci, jumatate de portie.....de proba. Sigur o sa mai fac!:)

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie foi de lasagne (375 g)
  • 1 kg ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 300 g cascaval ras (sau parmezan sau mozzarella)
  • 3 linguri ulei
  • 50 g unt
  • sare, piper macinat

Ptr sosul bechamel

  • 600 ml lapte 
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • nucsoara rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu ciuperci:

Se curata ceapa si ardeiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei impreuna cu ciupercile feliate pana scade zeama lasata de ele. Se condimenteaza cu sare si piper.

Se prepara sosul bechamel: se prajeste faina in unt, se adauga laptele rece amestecand mereu si se fierbe pana se ingrosa sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se unge o tava cu unt, se aseaza un rand de foi de lasagne, jumatate din compozitia cu ciuperci, se presara cascaval si o treime din sosul bechamel. Se repeta tot aranjamentul inca o data, se pune un ultim rand de foi de lasagne care se acopera cu sosul ramas, cascaval ras si bucatele de unt.

Se da la cuptor aprox. jumatate de ora la foc potrivit. Se serveste cu smantana.

TIPS-URI

1

Se mai poate adauga deasupra putin pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna italiana