Lipii cu ierburi italiene

de simona72 in Retete Delikat, 11 Iun 2018 | 3183 vizualizari

 

Cum se spune? Pofta vine manacand, nu? Cam asa si la mine… Am vrut neaparat ceva bun, cu sos de avocado, facut in casa, ceva la care sa folosesc si cateva resturi de prin frigider. Am vrut lipii aromatizate cu ierburi. Am dat o cautare pe net si am gasit ceva interesant la Jamila. Lipii cu unt si fara drojdie. Merita incercata reteta. Am pastrat ingredientele, dar am schimbat cantitatile. Restul e inspiratie de moment, ce-ti ofera frigiderul si mai ales pofta. J)

 

INGREDIENTE

  • Pentru lipii:
  • 250 gr faina alba+ 3-4 linguri pentru framantat
  • 1 lingurita rasa de sare si praf de copt
  • 1 lingurita cu ierburi italiene Delikat
  • 60 gr unt gras rece
  • 80-100 ml apa fierbinte
  • Pentru umplutura:
  • 1 conserva mica de porumb dulce
  • 2 oua
  • Cateva resturi de friptura de pui
  • Cateva ciuperci(craite) trase la tigaie
  • Sare si piper proaspat rasnit, fulgi de chili
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • Branza framantata sau de burduf
  • Pentru salata:
  • Salata verde, ceapa verde
  • Dresingul pentru salata:
  • Sucul de la 1 lamaie
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2-3 linguri ulei de dovleac
  • ½ lingurita sare, piper proaspat rasnit si oregano Delikat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii cu ierburi italiene:

Pentru lipii: framantati un aluat cu mana sau pentru a scurta timpul de pregatire, folositi un robot de bucatarie. Se amesteca toate ingredientele mai putin apa fierbinte. Cand ati obtinut firimituri din ingrediente, in timp ce robotul merge, adaugati prin deschizatura speciala cate putina apa fierbinte. Cand vedeti ca aluatul s-a format, va opriti. Rasturnati aluatul pe masa usor infainata si framantati aluatul cu mana inca 2-3 minute, pana nu se lipeste. Acoperiti cu folie alimentara si lasati la odihnit 20 minute.

Intre timp pregatiti ingredientele pentru salata si dresing. Spalati salata si ceapa verde, taiati in fasii, amestecati si puneti-le intr-un castron. Pentru dresing: puneti toate ingredientele intr-un borcanel, puneti capacul si agitati.

Dupa ce aluatul s-a odihnit, il impartiti in 5 bucati. Intindeti cu sucitorul intr-o foaie cat mai rotunda si subtire. Coaceti lipia intr-o tigaie incinsa unsa cu cativa stropi de ulei. Lasati pana incepe si face basici, intoarceti pe partea cealalta si coaceti pana se rumeneste usor.

Pentru umplutura: bateti ouale ca pentru omleta, adaugati celelelate ingrediente, mai putin branza framantata si amestecati. Incingeti o tigaie, adaugati 2-3 linguri ulei si puneti amestecul cu oua. Lasati la foc mic si amestecati mereu cu o lingura de lemn pana oul incece sa se lege. La final adaugati deasupra branza framantata sau de burduf, fulgi de chili.

Se serveste lipia cu umplutura pregatita, salata si dresing. Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

in plus am servit cu un sos de avocado facut din: 1 avocado, 2 linguri ulei de masline, zeama de la jumatate de lamaie, sare si piper, 4 linguri iaurt gras rasnit. Totul se pune in blender si se marunteste

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii cu ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de ciuperci creasta cocosului