Macrou marinat la rece

de MotanLaOale in Peste, 21 Noi 2017 | 25370 vizualizari

 

Este foarte buna. Mult mai buna decat cea din comert.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg macrou
  • 600 ml apa
  • 200 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 3-4 bucati ceapa
  • 4 marcovi
  • 2-3 foi dafin
  • piper boabe
  • boabe de mustar
  • sare grunjoasa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou marinat la rece:

Pestele se curata si se spala bine.

Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am prajit.

Se sareaza rondelele bine cu sare grunjoasa, se pun intr-un vas, se acopera cu folie si se tin la frigider 24 de ore.

Pestele trage sare doar cat ii trebuie, nu mai mult.

Pentru saramura, se pune la fiert apa cu 1 lingura de sare, otetul, uleiul, foile de dafin, piperul, se fierb 2-3 minute si se lasa la racit.

Ceapa se curata si se taie julien.

Morcovii se curata si se taie rondele.

Dupa 24 de ore, se spala pestele cu apa rece si se lasa la scurs.

In borcane care se inchid etans, se pune pestele intercalat cu ceapa si morcovii si presaram boabe de mustar.

Se toarna deasupra saramura rece sa acopere tot pestele si se pun capacele.

Se pune in frigider pentru o saptamana.

Dupa o saptamana se poate consuma.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou marinat la rece" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macrou la grill