Maioneza de casa

de claudiaO in Clasice, 10 Feb 2016 | 3596 vizualizari

 

Bună ca sos sau ca dressing, o folosim întotdeauna cu plăcere.

 

INGREDIENTE

  • Un gălbenuș crud
  • 2 -3 lingurite muștar
  • 500 ml ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza de casa:

Punem gălbenușul și muștarul dintr-un castron și omogenizăm.

Încet începem să adăugam ulei în fir subțire si continuam amestecarea.

Procedăm la fel până terminăm uleiul. Dacă dorim putem pune sare și zeamă de lămâie, asta dacă folosim maioneza ca sos; dacă o utilizăm la diverse salate nu mai este nevoie de sare. 

TIPS-URI

1

În caz ca se taie, o putem repară cu un gălbenuș fiert amestecat cu o linguriță de muștar, sau adăugând puțină apă fierbinte.

2

Dacă preferați o maioneză tare băț, adăugați în timpul preparării puțină sare de lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Maioneza de casa