Maioneza rapida

de Bucataras Diana in Clasice, 10 Ian 2017 | 5530 vizualizari

 

 Pana acum vreo 2-3 ani, nu faceam maioneza in casa, pentru ca mi se parea prea greu de facut. Am descoperit aceasta reteta pe un blog culinar, am uitat al cui :( si de atunci prepararea maionezei a devenit o placere.
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 200 - 250 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare dupa gust
  • un bol inalt
  • blender
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza rapida:

 

 

Punem in bol, uleiul, mustarul, oul, zeama de lamaie si sare. Blenduim pana se formeaza maioneza. In functie de cata maioneza aveti nevoie, dublati, triplati... cantitatile. Asta este tot. :D

TIPS-URI

1

Foarte important: cand incepem sa blenduim, trebuie sa “prindem” oul sub “gheara”blenderului si tinem asa circa un minut, fara sa ridicam blenderul, pana incepe sa se formeze maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza rapida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

kytz 1

12.01.2017, 07:12

Asa o facem si noi de cand avem mixerul vertical (cel cu picior)!

Rocsi 1

12.01.2017, 19:56

Suna bine, desi nu am incercat niciodata!

miki_a 1

13.01.2017, 20:44

Bună și super rapidă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cum se face maioneza