Maioneza vegana din conopida

de adnia in Vegan / Raw vegan, 2 Ian 2014 | 16998 vizualizari

 

Am fost des intrebata daca am solutii pentru o maioneza mai usoara, fara oua, care sa poata fi folosita in siguranta la binecunoscutele salate traditionale de iarna (care sunt destul de greu de digerat, ce-i drept)….asa ca am inceput sa caut idei rapide, usor de preparat si cu ingrediente la indemana, dar mai ales, care sa fie sanatoase si gustoase.

De data aceasta m-am gandit la mai multe variante dar, din lipsa de timp, am preparat-o repede doar pe cea care mi s-a parut cea mai usoara si spumoasa, iar familia mea, care a gustat-o (nestiind ce contine) nici n-a banuit ca este o maioneza vegana, doar culoarea a tradat-o putin , deoarece este putin verzuie, datorita semintelor de floarea soarelui.

Asadar, iata si varianta mea de maioneza cu conopida si floarea soarelui, in realizarea careia m-am inspirat de la Cornelia!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 conopida mica fiarta in apa cu sare
  • 1 ceasca seminte floarea soarelui crude, hidratate cateva ore (eu am lasat peste noapte)
  • 1 lingurita curcuma/turmeric, pentru culoare
  • 1 lingurita mustar iute (eu l-am preparat in casa si e foarte concentrat)
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • cateva linguri apa plata calda (cat e nevoie pentru a convinge blenderul sa “se miste”)
  • sare de bucatarie, dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza vegana din conopida:

1. Se scurg semintele de floarea soarelui de apa in care au stat, se clatesc cu apa rece si se aseaza in blender (al meu are 850 W) cu putina apa calda, atata cat sa lucreze blenderul.Se obtine o pasta grunjoasa.

2. Se adauga conopida taiata cubulete, mustarul, uleiul si sarea. Se blendeaza din nou 1 minut. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa calda.

3. Se adauga curcuma/ turmeric, pentru culoare si se mai mixeaza 1 minut, pana se obtine maioneza fina. Se poate condimenta dupa dorinta. Se consuma ca atare, sau se adauga in salatele de legume (a la russe, vinete), sau legume cu carne (stil boeuf), etc.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza vegana din conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adnia 1

03.01.2014, 23:00

Panacris 1

12.03.2014, 09:46

Direct la probat!

monik80 1

18.03.2015, 22:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Maioneza vegetala fara oua