Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

de Panacris in Mancaruri de post, 5 Dec 2016 | 9182 vizualizari

 

O mâncărică gustoasă pentru zilele de post, iar pentru cele de dulce, o garnitură sățioasă! Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • cca. 600 g ciuperci pleurotus
  • 4 fire praz (cca. 600 g)
  • 2 bucăți ceapă galbenă 
  • 2 bucăți ceapă roșie 
  • 1 bucată ardei kapia 
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare de mare
  • 1 bucată foaie de dafin 
  • 1 lingură boia de ardei dulce 
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 legătură mărar proaspăt 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ciuperci pleurotus cu praz:

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă.

Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciupercile curățate și tăiate grosier.

Se asezonează de mirodenii și se lasă la gătit acoperit cca. 30 de minute la foc mic.

Spre finalul fierberii, se adaugă mărarul tocat mărunt.

Mâncarea se servește ca atare, acompaniată de mămăligă sau pâine în perioadele de post, iar în perioadele de dulce, se poate servi lângă preparate din carne.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ciuperci pleurotus cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post