Mancare de dovlecei cu ciuperci

de katty in Mancaruri de post, 1 Oct 2017 | 16123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1/2 morcov
  • 2 dovlecei tineri
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 300 gr rosii pasate
  • sare
  • 1 lingura ulei
  • piper negru macinat
  • 1 foaie de dafin
  • rozmarin uscat
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de dovlecei cu ciuperci:

Curatam ceapa si o tocam fin, ardeiul gras cubulete, iar morcovul semirondele cat mai subtiri.

Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa si le taiem in patru.

Dovleceii ii curatam si ii taiem cuburi mai mari.

In uleiul incins, punem la calit, pe rand, morcovul, ceapa, ardeiul gras, ciupercile. Acoperim cu apa calda. Punem sare, piper, foaia de dafin si lasam sa dea cateva clocote, apoi punem dovleceii. Fierbem 10 minute, apoi punem rosiile si rozmarinul. Fierbem pana scade si se leaga sosul.

Adaugam usturoiul tocat fin inainte de a stinge focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de post delicioasa – hummus