Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei

de MotanLaOale in Mancaruri de legume, 7 Iun 2020 | 24534 vizualizari

 

 Mancarea de mazare cu carne de porc este reteta gustoasa a familiei. Pregatita ca la mama acasa, cu ceapa rumenita, cu marar pentru aroma. Pentru zilele de post, poti sa o lasi simpla, fara carne. Adauga o lingurita de zahar in mancare si vei vedea cat de gustoasa iese.
Daca vrei sa pregatesti si tu aceasta Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: mazare, pulpa de porc, ceapa, pasta tomate, marar.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei
  • 400 g mazare congelata
  • 600 g pulpa de porc
  • 1 ceapa mare
  • 70 g pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • boia
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei:

Iata cum se prepara Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei

Pulpa de porc se curata, se spala si se taie bucati mai mici.

 Bucatile de carne se pun la prajit intr-o cratita cu ulei 4-5 minute pana isi schimba culoarea.

Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in cratita peste pulpe.

Se caleste 2-3 minute dupa care se pune apa si se fierbe 20-25 minute.   Se presara sare, piper si boia.

Se  adauga mazarea, se completeaza cu apa si se fierbe 15-20 minute pana este fiarta carnea si mazarea.

Se adauga pasta de tomate, zahar, sare si piper si se mai fierbe 5 minute.

Mararul se toaca marunt, se adauga in mancare, se mai fierbe putin si este gata.

In copilarie, bunica pregatea si delicioasa Mancare de bame servita neaparat cu Castraveti covasiti la soare sau Mancarea de castraveti murati, un alt deliciu de mancare.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

10.06.2020, 01:23

dantes 1

10.06.2020, 18:41

Buna!

Duduvd77 1

18.02.2024, 17:17

Câtă apă se pune? Că mai suntem unii dintre noi care nu suntem bucătari profesioniști, și eu aș vrea să pun 20 de litri să-mi ajungă pentru un an întreg, se poate?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de mazare, cu pulpa de porc