Mancare de mazare cu marar si friganele

de Patricia Iordache in Bucatarasi celebri, 10 Iun 2013 | 13310 vizualizari

 

Acest preparat l-am gasit in cartea " Bucatele noastre" (Horia Varlan), pagina 171. Am pastrat intocmai titlul, iar gustul final al preparatului a fost excelent!

 

INGREDIENTE

  • pentru mancarea de mazare:
  • 1 kg. mazare congelata/proaspata;
  • 1 ceapa;
  • 1 morcov;
  • 1 lingura ulei floarea soarelui;
  • 1 lingura faina;
  • 250 ml suc de rosii;
  • 1 lingurita zahar tos;
  • 1 lingura cu marar uscat;
  • 1 varf de cutit cu nucsoara macinata;
  • 1 lingurita sare;
  • 3 cani cu apa;
  • pentru friganele:
  • 4 felii de paine;
  • 250 ml. lapte;
  • 1 ou;
  • 1 varf cutit cu sare;
  • 1/2 pahar cu ulei de floarea soarelui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu marar si friganele:

Cum preparam mazarea:

Tocam marunt ceapa, iar morcovul il taiem rondele. Incingem uleiul si inabusim usor zarzavatul. Adaugam mazarea, 3 cani cu apa (aprox 750 ml.) , acoperim cu un capac si fierbem la foc domol, timp de 20 minute.

Amestecam faina, zaharul, sucul de rosii, sarea si nucsoara, adaugam peste mazare si continuam fierbearea inca 10 minute.

Presaram marar proaspat, tocat.

Cum preparam friganelele:

Incingem uleiul intr-un vas cu peretii inalti.

Batem oul cu un praf de sare.

Turnam laptele intr-o farfuriuta adanca si inmuiem feliile de paine, apoi le inmuiem in ou si le prajim in uleiul incins, timp de - minute, pe ambele parti.

Servim mancarea de mazare cu friganelele alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu marar si friganele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Curry vegetarian reteta cu morcovi, mazare si cartofi