Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

de Merisor in Mancaruri de post, 1 Apr 2015 | 16249 vizualizari

 

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci(cu palariile mari)
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 ardei copti
  • rosii cherry(cate una pentru fiecare ciuperca)
  • 1 capatana usturoi
  • sare dupa gust
  • cimbru
  • piper
  • busuioc
  • 1/2 legatura marar verde
  • 2 foi dafin
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 300 gr pasta de rosii sau bulion
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii:

Separam palariile ciupercilor de cozi si indepartam pelicula de deasupra palariilor.

Este optional a indeparta pelicula de deasupra, dar eu prefer sa o elimin.

Spalam ciupercile si le lasam la scurs.

Cozile spalate si curatate, le tocam mai marunt.

Curatam si spalam legumele si le tocam in cubulete.

Usturoiul il curatam si tocam grauntii in rondele pe care le amestecam cu legumele.

Punem uleiul la incins, intr-o tigaie incapatoare si calim legumele in el(mai putin ardeii si rosiile) impreuna cu cozile ciupercilor.

Le asezonam cu sare si condimente dupa gust si picuram din cand in cand putina apa sa nu ramana cu acel gust de prajeala, ne mai protejam putin stomacul.

Nu lasam legumele prea mult pe foc, doar sa se patrunda putin, apoi adaugam si ardeii copti tocati marunt si umplem cu acest mixt palariile ciupercilor.

Peste legumele ramase in tigaie, ca-s mai multe decat au incaput in palariile ciupercilor, adaugam pasta de rosii si apa, gustam amestecul si mai asezonam daca este cazul cu sare si condimente.

Nu mai punem acest amestec la foc pentru ca se va prepara suficient la cuptor.

Asezam ciupercile umplute intr-un vas termorezistent si adaugam printre ele amestecul de legume cu pasta de rosii.

Asezam in fiecare ciuperca si cate o rosie cherry si dam vasul la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, pana cand ciupercile se vor inmuia.

La final presaram deasupra mararul tocat marunt.

Se poate adauga patrunjel nu-i musai sa fie marar, eu l-am preferat de data aceasta.

Legumele au un gust dulceag, iar asezonate cu condimente si zeama pe care au lasat-o ciupercile in timpul prepararii, sunt un adevarat deliciu!

 

TIPS-URI

1

Ciupercile nu trebuie supuse mult timp tratamentului termic, pentru a nu se inmuia prea rau.

2

Usturoiul poate fi inlocuit cu leurda, ca tot este sezonul ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume si turmenic