Mâncare de praz cu carne de porc

de portiadelumina in Porc, 2 Mar 2013 | 24884 vizualizari

 

Printre legumele preferate de mine se numără şi prazul. Nu că ar fi vreo legumă care să nu-mi placă, după cum bine ştiţi. Prazul îl gătesc în felurite forme, recunosc, de cele mai multe ori în zilele de post, dar şi în zilele "de dulce" când îl combin cu carnea.
Pentru azi am ales varianta cu carne, o combinaţie de gust şi culoare ce dă savoare oricărei mese.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg praz
  • 300 gr. pulpă porc (poate fi şi ceafă)
  • 50 cl. ulei
  • sare - o lingură rasă
  • piper boabe
  • 3 foi dafin
  • 100 gr. ţelină
  • 2 morcovi
  • 4 linguri bulion
  • 400 cl. apă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de praz cu carne de porc:

Se prepară foarte simplu. 

Carnea de porc se taie bucăţele (ca pentru gulaş) şi se prăjeşte un pic, cât să se rumenească puţin. Între timp se curăţă şi se toacă prazul în bucăţele de cca 2 cm. Se curăţă legumele şi se dau pe răzătoare (ţelina şi morcovul). O parte de morcov l-am tăiat beţişoare. Legumele astfel pregătite se călesc într-o cratiţă în cca 50 cl ulei, peste care se adaugă şi prazul. Se completează cu apă (atât cât să nu acopere definitiv ingredientele), se pun bucăţelele de carne, piperul, sarea şi dafinul şi se lasă la foc mic. Eventual e bine să se acopere vasul fiindcă se înăbuşă mai repede prazul, reducând timpul de preparare. Cu câteva minute înainte de final se adaugă bulionul şi sosul de ardei iute. Eu am folosit "iuţica" primită premiu. Se toacă pătrunjelul şi se adaugă peste îngredientele fierte şi se mai lasă un minut la fiert.

 

TIPS-URI

1

pătrunjelul sa fie verde

2

pastă de ardei iute - o lingură

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de praz cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de praz cu masline si crutoane de mamaliga