Meatloaf cu Feta in sos de rosii picant

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 14 Sep 2015 | 2704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru meatloaf:
  • 300 grame carne tocata de vita, bio
  • 2 linguri pesmet
  • 30 grame branza feta
  • 1 ou bio
  • 1 morcov ras
  • 1 lingurita oregano
  • 20 grame branza de burduf in scoarta de brad
  • Pentru sos:
  • 1 chili taiat longitudinal si fara seminte
  • ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 500 ml passata
  • 1 lingurita oregano
  • sare/piper
  • putin rozmarin tocat
  • 3 morcovi, taiati longitudinal
  • 250 grame spaghete integrale
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Meatloaf cu Feta in sos de rosii picant:

Se aseaza morcovii intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline si se introduc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius unde vor ramane pentru 10 minute.

Intre timp, se amesteca carnea cu pesmetul, morcovul ras, sare, piper, pesmet, oregano si branza feta. Se formeaza intr-o chiftea nu foarte compacta. Dupa ce a expirat timpul pentru morcovi, se aseaza chifteaua in mijlocul tavii, impingand morcovii spre margini. Se gateste 20 de minute.

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se caleste chiliul la foc mic. Intre timp se toaca ceapa si usturoiul. Se indeparteaza chiliul din tigaie si se pastreaza pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se calesc ceapa si usturoiul la foc mic, 10 minute. Se adauga passata, oregano si putina apa si se lasa 2-3 minute, pana e gata meatloaf-ul. 

Se scot morcovii pe o farfurie, se toarna sosul de jur-imprejurul chifelei, se aseaza morcovii in sos, se presara branza de burduf pe meatloaf si se aseaza chiliul deasupra impreuna cu rozmarinul. Se introduce inapoi in cuptor pentru 5-10 minute, pana se topeste branza si devine aurie. 

Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Se serveste meatloaful cu sos si spaghete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Meatloaf cu Feta in sos de rosii picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

CameliaR 1

14.09.2015, 21:50

Arata interesant!

MotanLaOale 1

14.09.2015, 21:59

-Licurici- 1

15.09.2015, 07:51

Super bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta alla puttanesca