Melcisori pufosi cu branza

de Giana in Piine, 16 Iul 2014 | 81754 vizualizari

 

Cel mai bun aluat pentru produse de patiserie, usor de modelat, bun cu orice umplutura!

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar cu lapte cald (200 ml)
  • 1 pahar cu apa minerala
  • 1 pahar cu ulei
  • 2 linguri cu iaurt
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • faina cat cuprinde
  • 1 lingurita sare
  • 600 g branza telemea
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • seminte de chimen negru (coriandru roman, seminte de ceapa neagra, susan negru sau negrilica)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori pufosi cu branza:

Se topeste drojdia in laptele cald, se adauga putin zahar si putina faina, se amesteca si se lasa la dospit 10 minute. Apoi se amesteca cu restul ingredientelor: sare, apa minerala, ulei, iaurt, ou si se framanta adaugand faina pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste pe maini. Aluatul trebuie sa fie putin mai moale. Se pune aluatul intr-un vas, se acopera cu un prosop si se lasa la dospit intr-un loc cald timp de o ora pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul, il mai framantam o data cu putina faina ca sa-l adunam si formam bilute pe care le vom umple cu branza. Eu am facut bilutele de marimea unui ou, si la copt au crescut destul de mult. Am folosit tava cea mai mare de la cuptorul electric si mi-au incaput 8 bucati mari.

Se intinde cate o foaie in forma ovala, pe o margine se presara branza sfaramata si se ruleaza lipind marginea, apoi fiecare rulou se strange in forma de melc si se preseaza cu palma. Melcisorii se asaza in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei, se ung cu galbenus de ou peste care se presara seminte de chimen negru. Trebuie sa lasati spatiu intre ei pentru ca vor creste. Se mai lasa 10 minute la dospit dupa care se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade.

Dupa ce s-au rumenit se scot din cuptor si se acopera cu un prosop ca sa ramana moi. Se pastreaza foarte bine mai multe zile in recipiente cu capac sau in punga.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori pufosi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle fragede de post