Melcusori dulci

de Adele in Mancare copii, 22 Oct 2014 | 6361 vizualizari

 

Sunt deliciosi :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300-400 gr faina.
  • 1 ou.
  • 50 gr margarina/unt.
  • 4 linguri zahar.
  • 50 ml lapte.
  • 5 gr drojdie .
  • Umplutura :
  • Gem de prune cu nuca.
  • Ciocolata cu nuca.
  • Decor:
  • Zahar pudra vanilat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcusori dulci:

Laptele se pune la incalzit dupa care se toarna intr-un pahar si se dizolva drojdia in el.Intr-un vas se amesteca oul si zaharul cu un tel ,treptat se adauga untul/margarina topita si se amesteca bine ,se pune putin cate putin faina ,laptele cu drojdia dizolvata ,se framanta aluatul pe masa de lucru.Dupa care se lasa 30 de minute la crescut ,acoperit cu un prosop.

Aluatul se imparte in doua,din fiecare parte s eintinde cate o foaie subtire,dupa care una se unge cu crema de ciocolata amestecata cu nuca macinata ,se ruleaza se taie in bucati de 2 cm fiecare ,se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.Dupa care si celalata foaie ramasa care se unge cu gem de prune si nuca macinata si se procedeaza la fel.Tava se da la cuptor pentru 20 de minute la 200  °.

Cand sunt gata si s-au racit putin se aseaza in platou si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcusori dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Adele 1

13.12.2014, 21:43

Ildi ) eu fac si nici nu stiu ce fac ))))))

Adele 1

13.12.2014, 21:43

Babi

monik80 1

10.03.2015, 17:19

Maine fac si eu,neaparat,sa vad ce iasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci