Merdenele

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2013 | 22802 vizualizari

 

Nu stiu de ce, dar le-am iubit dintotdeauna...iar astazi cu acest aluat grozav mi-am adus aminte de ele.......asa cum le stiam din copilarie...:)

 

INGREDIENTE

  • aluat de foietaj de casa
  • 150 gr branza telemea sarata
  • 3 linguri de gris fiert in lapte
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri pentru uns( optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele:

Se amesteca ingredientele pentru umplutura.

http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html

Eu am facut din jumatate din cantitate.

Am intins o foaie si am decupat-o in patrate, (se vor lipi doua cate doua ca la plic).

Am intins fiecare patrat pe o suprafata infainata, se va lucra cu sucitorul infainat si  atentie va trebui sa manevrati cu grija aluatul, este fragil , am pus umplutura de branza, ou si gris, am acoperit cu cealalta bucata de aluat intins si am apasat usor cu mana sa unformizez suprafata, in special marginile.

Ungem cu galbenus si coacem merdenelele pana se rumenesc la 200 de grade.

Grozave sunt si aduc tare bine cu merdenelele de la patiserie :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Merdenele din foi de placinta, reteta gustoasa si rapida