Mere coapte

de LadyCrs in Dulciuri, 18 Iun 2012 | 3741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere tari
  • 4 linguri de zahăr
  • un pliculeț zahăr vanilat
  • două lingurițe scorțișoară
  • o lingură nucă de cocos
  • unt ( câte o feliuță mică pentru fiecare măr)
  • puțină miere
  • 100 ml apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte:

Spălăm merele și îndepărtăm cotorul cu ajutorul unui cuțitaș. Într-un bol amestecăm toate ingredientele, mai puțin mierea și untul. Punem merele într-un vas de iena ( am folosit eu) și umplem fiecare măr cu amestecul obținut. Adăugăm câte o bucățică de unt pe fiecare măr, apoi stropim pe fiecare cu niște firișoare de miere. Punem apa în vas ( dacă vă mai rămâne umplutură o puneți in vas pentru ca se va face un sirop excelent). Punem merele la cuptor pentru o oră, la foc mic. Mmmmmce frumos miroase!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mena29 1

20.06.2012, 08:48

Mmmm,vreau si eu unul!

Cris2711 1

23.06.2012, 11:39

Place

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 23:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mere umplute la cuptor cu crema de vanilie