Mere coapte caramelizate cu inghetata

de JulyCris in Dulciuri, 31 Oct 2015 | 5092 vizualizari

 

Ce va pot spune despre aceste desert? Intr-un cuvant…e DELICIOS! Si daca nu ma credeti pe cuvant,incercati si va veti convinge. Merele coapte in combinatie cu caramelul si inghetata,va va face sa mai cereti o portie….tripla!!! Asa am facut si noi,iar urmatoarea portie n-a mai fost doar din doua mere de persoana. O sa vedeti poza la final :) Imbunatatita :D Mai jos,va voi lasa ingredientele pt doua portii.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 4 mere
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/2 lingura scortisoara +
  • 20 gr unt(un patratel 2/2 cm)
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri rase faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte caramelizate cu inghetata:

Merele se spala,se decojesc si se scot samburii cu grija.Se dau pe jumatate si se taie in forma de evantai,avand grija sa nu taiem marul pana la capat,sa ramana intreg.Topim untul(cele 2 linguri) si adaugam zaharul brun si scortisoara.Amestecam.Asezam merele intr-un vas termorezistent si cu autorul unei pensule de silicon,ungem bine merele.

Dam la cuptorul preincalzit 15-20 de minute la 180 grade.

Intre timp,amestecam cu ajutorul unei furculite,untul rece(cele 20 grame),taiat bucatele cu zaharul si faina pana obtinem o compozitie nisipoasa.Scoatem merele din cuptor si presaram peste ele toata compozitia de unt,zahar si faina.

Mai dam la cuptor pt inca 10-15 minute.Compozitia de unt,zahar si faina va deveni crocanta.

Scoatem vasul din cuptor,punem merele in farfurie,iar deasupra punem cate 1-2 cupe cu inghetata de vanilie.Servim imediat!!!

Va spun inca odata ca trebuie sa gustati ca sa va dati seama de bunatate e in farfurie. Urmatoarea portie pe care am facut-o a fost tripla(n-am glumit deloc) pe care am imbunatatit-o si cu niste crema de ciocolata…. Mmmmm….yummyyyy!!!

Ce spuneti? V-am convins? :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte caramelizate cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

JulyCris 1

31.10.2015, 22:41

Pe bune...Chiar ca au fost buneee rau!!!

Gherca Daniela 1

01.11.2015, 10:36

Xandrinne 1

01.11.2015, 11:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in straturi cu scortisoara si nuca