Mere coapte cu prune

de nadina73 in Mancaruri de post, 20 Mar 2010 | 6827 vizualizari

 

super bune

 

INGREDIENTE

  • 6-8 mere mari
  • prune uscate
  • zahar
  • scortisoara putina apa
  • stafide inmuiate in apa cu rom (o mana)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte cu prune:

Merele se taie in 4 dar nu de tot se cresteaza bine apopi se pune putin zahar  brun si scortisoara si 3-4 stafide apoi se invelesc in staniol  uns putin cu ulei si se pun la cuptor pentru 25-30 minute sau se pot pune intr-un vas de yana acoperite fara staniol

Prunele uscate se firb cu putin zahar in apa  nu multa si se ferb cu capac sau se pot pune in tava langa mere numai prunele vor avea un sus de culoare inchis si se imprima in mere

Se servesc ca desert de post sant grozave

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Oana 1

21.03.2010, 23:49

Ce bine arata!!

nadina73 1

21.03.2010, 23:59

mihaela cred ca e cea mai grea reteta de facut,iti dai seama ce greu e ?

nadina73 1

22.03.2010, 00:00

multumesc mult fetelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi de post umplute cu mere