Merlucius crocant cu fasole verde sotata

de mihaelar63 in Peste, 29 Ian 2018 | 4035 vizualizari

 

 Din cand in cand ma apuca dorul de pestele comunist. Eu asa ii spun merluciusului. Se servea obligatoriu la toate mesele festive in restaurante si chiar la nunti. Sloganul era ,, Nicio masa fara peste " La care noi replicam : ,, Niciu-un peste fara masa ". Cert este ca pestele este sanatos, iar merluciusul in speta foarte gustos si usor de mancat, doar cu sirea spinarii.  Este potrivit de servit si celor care sufera de frica de manca peste din cauza oscioarelor. Am ales sa coc pestele la cuptor pentru a reduce grasimile servite.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg merlucius
  • 2 oua
  • 50 gr parmezan
  • 100 gr pesmet
  • piper
  • sare
  • ulei pentru pulverizat
  • 500 gr fasole verde [congelata ]
  • 50 gr ulei sau unt
  • fulgi de ardei chilly
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • rosii cherry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius crocant cu fasole verde sotata:

  1.  Pestele se spala si cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatoarele [ aripioarele si coada ], care sunt tepoase.
  2. Curatati cu grija  pestele pe interior unde are o membrana langa sirea spinarii . Spalati la sfasit bine .
  3. Sarati merluciusul si-l condimentati cu piper negru.
  4. Bateti doua oua, sarati si le amestecati cu parmezanul razuit.
  5. Dati bucatile de peste prin amestecul de ou si apoi il tavaliti prin pesmet.
  6. Pregatiti o tava tapetat cu hartie de copt.
  7. Pulverizati ulei si asezati in tava pestele dat prin pesmet.
  8. Din nou pulverizati ulei pe deasupra.
  9. Eu am copt pestele la 205 grade C, coacere 3D timp de 25 minute.
  10. Mi-a placut cum s-a umflat pestele ca o perinita la coacere si a ramas asa.
  11. Curatati si spalati ceapa si usturoiul.
  12. Tocati-le marunt si le prajiti usor in ulei amestecat cu unt.
  13. Adaugati fasolea verde, putina apa si sarati.
  14. Lasati sa se soteze maximum 10 minute.
  15. Condimentati cu fulgi de chilly si adugati patrunjel tocat.
  16. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  17.  Serviti merluciusul alaturi de fasole verde si rosii cherry.
  18. Aveti grija ca sa serviti preparatul cald.
  19.      Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Iarna in extra-sezon folositi legume verzi congelate. Sunt mai sanatoase si fara conservanti decat cele la borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius crocant cu fasole verde sotata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Platica in sos de rosii