Mezel de slanina

de anisoara in Mezel de casa, 24 Ian 2010 | 9605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • slanina proaspata ,
  • piper rosu maruntit
  • sau boia, piper negru maruntit
  • sare
  • castraveti murati
  • usturoi
  • ardei iuti sau dulci

       

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mezel de slanina:

Bucata de slanina mai mare se pune in congelator sa inghete. Cu un cutit lung si ascutit se taie fasii subtiri de slanina. Fiecare fisie se presare cu sare si piper rosu sau negru pe ambele parti. Se ruleaza, se inveleste in hirtie de aluminiu sau pelicula pt bucatarie. Rulourile pregatite din slanina se lasa in frigider  pe la pastrare.

Rulourile se dezvelesc si se taie in feliute mai subtiri. Se servesc la masa cu ceapa proaspata, usturoi , castraveti , ardei iuti sau dulci.

Se servesc cu cartofi ferti sau un sos de fasole.Este deosebit de gustos cu piine coapta de casa calda. 

 Este o gustare deaosebita pentru o bautara tare , cum ar fi tuica, vodca.




Daca ti-a placut reteta noastra "Mezel de slanina" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

anisoara 1

24.01.2010, 22:39

Mi se pare , ca aceasta receta nu este inregistrata, pt ca nu se vede pe prima pagina a sitului.

adry88 1

04.06.2011, 10:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Slanina afumata