Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline

de Mihaela11_jo in Muraturi, 6 Apr 2011 | 13035 vizualizari

 

"Maqdus" este un antreu specific arab si consta din vinete foarte mici umplute cu nuci,usturoi si ardei iute conservate in ulei de masline.
Sunt o delicatesa!

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de vinete mici( 4-5 cm lungime)  
  • 400 grame nuci
  • 1 capatana de usturoi  
  • 1/4 pahar sare  
  • 3-4  ardei iuti  
  • ulei de masline cat sa umple borcanele( cca 3l)
  • 2 linguri de boia dulce de ardei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline:

Vinetele se spala si le se taie codita. Intr-o cratita mare se pune apa la fiert si cand aceasta clocoteste se adauga vinetele. Se lasa la foc mediu cca 25 de minute. Se scot vinetele pe o tava si se lasa sa se raceasca. Se cresteaza vinetele si in buzunarul obtinut se introduce putina sare. Se inclina tava cu vinetele si se acopera cu o alta tava pe care se pune o greutate pentru a se scurge plusul de lichid.Se lasa la scurs o zi.

Se pregateste umplutura pentru vinete. Intr-un mojar se zdrobeste usturoiul taiat marunt cu 2 linguri de sare , apoi se adauga nucile care se zdrobesc in continuare. Intr-un bol se pun usturoiul si nucile zdrobite si se adauga restul de sare, ardeiul iute macinat, boia dulce si se amesteca bine.

Se taie codita vinetelor si se umplu; se aseaza in borcane concentric. Borcanele se pun pe o tava cu gura in jos pentru a se mai elimina plusul de lichid care rezulta. Se lasa astfel 2 zile pana nu se mai scurge apa. Se umplu borcanele cu ulei de masline si se inchid.

Se consuma dupa 1 luna. In general se foloseste uleiul de masline rafinat(spaniol) , deoarece este mai ieftin, avand in verede ca este nevoie de cantitati mari.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogonele in saramura