Mîncărică de prune uscate

de Bunica in Mancaruri de post, 9 Apr 2009 | 40791 vizualizari

 

O mincarica de prune des intilnita in satele din Muntenia. Bunicile isi alintau astfel nepoteii…

 

INGREDIENTE

  • 400-500 gr prune uscate (se gasesc in piete, la tarani)
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1 lingura de faina
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mîncărică de prune uscate:

Punem zaharul intr-o craticioara usca la foc potrivit (caramelizarea zaharului) pina devine auriu. In acel moment se toarna (stinge) o ceasca de apa (200 gr apa) si se fierbe astfel pina se topeste zaharul.

Faina se amesteca separat cu uleiul, se subtiaza cu putina apa si se toarna apoi in craticioara peste siropul de zahar.

Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se pun prunele spalate in prealabil cu apa calduta (in 3-4 rinduri). Dupa ce fierb prunele 5-7 minute, e numai buna de pus in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mîncărică de prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

rivka 1

05.09.2009, 17:26

nu am mancat niciodata,morometii mancau asta cu mamaliga!

Bucataras 1

05.09.2009, 19:43

Da, asa e, pai bunica era din zona, cam la 20 km de Silistea Gumesti

rivka 1

05.09.2009, 21:42

pai bine imi aminteau eu desi am terminat liceul de vreo...13 ani...aproape 14 dar nu am mancat niciodata dar din morometi imi aduc aminte de mancarea asta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi