Minisarmale dulci in frunze de stevie

de Bucataras Diana in Mancaruri de post, 23 Sep 2018 | 2554 vizualizari

 

Daca tot e provocare GastroArt, provocare sa fie, zic. :) M-am tot gandit ce sarmale sa fac sa fie altfel decat de obicei si, cum banuiesc ca stiti deja ca imi place sa gatesc putin diferit, mi-a traznit ideea sa fac sarmale desert. Apreciati ca nu am folosit seminte :P, cele de rodie nu se pun :D. Recunosc ca am avut emotii pentru gust, dar chiar au iesit bune. Mai am de lucru la aspect... Din pacate nu am mai gasit imaginatie si pentru prezentare...

 

INGREDIENTE

  • 150 g bulgur
  • 2-3 legaturi stevie
  • 1 conserva ananas light
  • 1/2 rodie
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
  • esenta vanilie
  • scortisoara
  • 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minisarmale dulci in frunze de stevie:

Punem bulgurul intr-un castron si turnam compotul de ananas incalzit peste el. Daca mai este nevoie, adaugam apa calda. Cantitatea de lichid trebuie sa fie cel putin dubla fata de cantitatea de bulgur. Punem ananasul intr-o strecuratoare sa se scurga.

Punem apa la fiert intr-o oala larga in care adaugam zeama de la o jumatate de lamaie. Cand clocoteste apa, luam oala de pe foc, adaugam frunzele de stevie spalate bine pentru circa 2 minute, apoi le lasam la scurs. Tocam marunt ananasul si il amestecam cu bulgurul si cu samburii de rodie. Adaugam pudra de ghimbir si 3/4 din cantitatea de zahar si dam compozitia prin robot la viteza minima 2-3 minute, pana devine aproape pasta, apoi o lasam sa se scurga de zeama in exces, pe care o pastram.

Purcedem la impachetarea sarmalutelor: daca este prea mare, taiem frunza de stevie in doua, o asezam in palma cu nervurile in sus, punem cate o lingurita de compozitie si apoi rulam sarmalutele. Le asezam intr-o cratita din inox, le pudram cu zaharul ramas, le acoperim cu zeama ramasa si cu apa. Adaugam scortisoara si esenta de vanilie si dam la cuptor pana scade lichidul. 

Servim cu iaurt cu fructe.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minisarmale dulci in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu crupe-reteta de post