Mini-savarine

de ionix in Prajituri, 18 Noi 2012 | 4797 vizualizari

 

Mulţumesc Gaby pentru o reţetă delicioasă: http://www.bucataras.ro/retete/savarine-12105.html
. Eu am dublat cantităţile folosite de ea şi mi-au ieşit 24 de mini-savarine.

 

INGREDIENTE

aluatul pentru mini-savarine:

  • două ouă
  • 6 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu zahăr
  • 30 g drojdie uscată
  • 400 ml lapte
  • 500 g făină
  • un praf de sare

pentru frişcă:

  • 400 ml smântână dulce 30% fat
  • 1 plic de praf de frişcă
  • 2 linguri cu zahăr

pentru sirop:

  • 600 ml apă
  • 200 g zahăr
  • o esenţă de rom
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-savarine:

Preparare mini-savarine:

Laptele trebuie să fie călduţ. Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ.

Se adaugă alternativ şi puţin câte puţin restul ingredientelor ( doar sarea se adaugă ulterior).

Se va amesteca bine cu telul până se omogenizează compoziţia, va avea consitenţă ca de smântână. Acoperim vasul cu un prosop.

Aluatul se va lăsa la dospit preţ de vreo 15 minute, timp în care pregătim restul ingredientelor.

După ce a stat la dospit, turnăm câte două linguri în fiecare formă din tava de brioşe (eu asta am folosit). Tava de brioşe se va unge cu unt sau se va folosi hârtie pentru brioşe (eu am optat pentru cea de-a doua variantă). Se lasă iar la dospit în tavă timp de vreo 10 minute.

Se bagă în cuptorul preîncălzit la circa 180 de grade, timp de vreo 20 de minute (până se rumenesc frumos). Se face testul cu scobitoarea înainte de a fi scoase din cuptor.

Nu se scot din forme până nu se răcesc.

Preparare sirop:

Se pune la fiert apa împreună cu zahărul şi se lasă până dă într-un clocol. Se lasă la răcit iar apoi se adaugă romul.

preparare frişcă:

Se amestecă toate ingredientele şi se mixează bine la viteză mare.

Asamblare:

Dacă nu le-aţi pus în hârtie de copt: le scoateţi din tavă când s-au răcit, le întoarceţi invers(cu fundu-n sus, cum s-ar zice-n popor :)), tăiaţi un căpăcel şi le însiropaţi bine. Eu le-am aşezat pe tava mare de la cuptor pentru a sta mai bine. Se lasă peste noapte la însiropat iar dimineaţă le umplem cu frişcă. (Eu am avut şi nişte cremă de vanilie, a mers de minune)

Dacă le-aţi pus în hârtiuţe de brioşe: nu le scoateţi din hârtie, riscaţi să le rupeţi. Lăsaţi-le în hârtie şi însiropaţi-le bine. a doua zi de dimineaţă scoateţi hârtiile de pe brioşe (se vor scoate mult mai uşor), se întorc invers, se taie căpăcele şi se vor umple cu frişcă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gaby_duceag 1

19.11.2012, 19:58

baz! puteam sa jur c+am comentat aici
super! dar totusi...s-aduci 2 la un site intreg.....

diaconta 1

19.11.2012, 19:59

Gaby,n-a adus la un site intreg,mi le-a adus MIE

Rahela Velicu 1

17.05.2021, 10:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Furnicuta