Minitarte cu cirese

de Julie in Prajituri, 7 Iun 2010 | 5882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar farin
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • o jumatate lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie
  • 300-350 g faina
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • un plic de budinca
  • 350 g lapte dulce
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • PENTRU DECOR:
  • 0.5 kg cirese
  • o cana apa
  • o cana zahar
  • frunze de menta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu cirese:

Spalam ciresele ,le rupem coditele si le scoatem samburii.
Din o cana cu zahar si o cana cu apa  fierbem un sirop gros in care punem ciresele. Lasam sa dea in doua trei clocote apoi oprim focul.
Lasam ciresele sa se raceasca in sirop.

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Din aluatul potrivit de moale intindem o foaie mai groasa si taiem  forme rotunde.

Ungem formele de tarte cu ulei si le tapetam cu faina, apoi le garnisim cu aluat.Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita. Dam la cuptor pentru 15-20min.

Intru-un vas punem laptele cu praful de budinca si zaharul . Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam untul si esenta. Cu aceasta budinca umplem mintartele.

Deasupra repartizam ciresele pe care le scoatem  inainte din sirop si le lasam putin sa se scurga. Putem stropi fiecare tarta cu cateva picaturi din siropul in care au stat ciresele.

Decoram cu frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere si struguri