Mujdei

de Zamfira in Sosuri, 27 Iul 2013 | 4205 vizualizari

 

Mujdeiul este un amestec de usturoi tocat/bătut cu apă, ulei, sare, smantana, iaurt, uneori bulion sau roșii prăjite, folosit în bucătăria românească. Etimologia cuvântului provine din must de ai, ai fiind o formă arhaică pentru usturoi. Se prepară prin zdrobirea cățeilor de usturoi într-un mojar, cu sare și apă. În funcție de zona geografica se adaugă ulei, oțet sau alte ingrediente. Rezultatul este o pastă cu un puternic miros folosită pentru a condimenta mâncăruri de pui, porc, pește, fasole păstăi.
Allioli, o pastă mediteraneană similară, produsă cu ulei de măsline și usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita otet
  • 1/2 lingurita ulei de masline
  • 4 linguri smantan sau iaurt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mujdei:

Se curata usturoiul si se preseaza cu acel aparat special.

Se adauga sare, ulei si se freaca 3-4 minute. Adaugam otetul, smantana sau iaurt. (exista si varianta in care apa inlocuieste smantana sau iaurtul). Folosind lactate, taria usturoiul va fi ceva mai blanda. Omogenizam foarte bine toate ingredientele si mujdeiul este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mujdei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

simona72 1

27.07.2013, 16:51

si mie imi place da nu pott sa manac decat putin!!

Bya Ralu 1

27.07.2013, 18:33

bun bun

Aurelia 07_07 1

27.07.2013, 19:42

Place si mie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mujdei de usturoi cu nuca si patrunjel verde