Mujdei de usturoi cu suc de rosii

de Adi in Pt. carne, 23 Noi 2014 | 11783 vizualizari

 

Cu prepararea mujdeiului de usturoi, ma pot lauda ca eu m-am ocupat aproape intotdeauna la noi in casa. Mai demult doar il curatam si il pisam cu sare, dar apoi am invatat aceasta reteta de la niste prieteni de familie cu care mergem la gratare.

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani de usturoi
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 rasnitura de condimente asortate
  • 4-5 linguri suc de rosii sau rosii cu zarzavat pentru iarna
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mujdei de usturoi cu suc de rosii:

Se curata usturoiul si se indeparteaza capetele la graunti, apoi se clateste cu putina apa.

Se taie grauntii de usturoi mai marunt si se pun in mojar, apoi se adauga sare peste ei si se piseaza bine.

Se transfera usturoiul pisat intr-un bol si se rasnesc condimente peste el, apoi se freaca energic cu o lingura de lemn, picurand ulei ca la maioneza.

Se adauga rosiile fie proaspete, trecute prin blender, fie conservate, mai ales din cele pentru ciorba care au si zarzavat in ele.

Optional se pune si patrunjel verde tocat marunt.

Vara este cel mai bun mujdeiul preparat cu rosii proaspete, din gradina.

Cantitatea de rosii variaza in functie de cat de iute este usturoiul.

Am preparat acest mujdei pentru a-l servi cu carne de porc prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mujdei de usturoi cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Bya Ralu 1

23.11.2014, 20:08

ce bun e

delia64 1

23.11.2014, 20:24

Bun tre sa fie , merita incercat !!!

Panacris 1

23.01.2015, 08:14

Interesant! De probat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mujdei a la Kamy