Multipizza

de alinasava in Pizza, 13 Noi 2013 | 2452 vizualizari

 

Ador pizza atat eu cat si familia mea,de aceea cand fac pizza fac mai multa,asa ca spor la treaba!

 

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT
  • 500 g faina
  • 220 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • PENTRU DECOR
  • masline negre tocate
  • salam taiat felii subtiri
  • ciuperci taiate juliene
  • branza topita hohlland
  • rosii cherry
  • ketchup dulce
  • piper
  • rosii galbene
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Multipizza:

Incepem cu ingredientele care se  pun deasupra blatului de pizza: ciupercile si maslinile tocate fasii, iar salamul rondele se pun intr un vas sau tava si se coc15-20 minute, pana isi schimba putin textura.

Pentru aluat,se pune faina intr-un castron, apoi drojdia uscata, zaharul, uleiul, apa calduta si sarea. Se amesteca toate si se framanta bine 20 minute, pana aluatul devine elastic. Se lasa la crescut (eu l am pus pe calorifer si in jumatate de ora crescuse) intr un loc cald.

Dupa ce a crescut il impartim in 5 bile aproape egale si din fiecare facem cate o foaie intinsa cu mana sa iasa pufoasa, apoi coacem fiecare foaie in fandela si pe o parte si pe alta, pana terminam tot.

Dupa aceia se aseaza fiecare foaie intr-o tava mare sau doua mai mici, se decoreaza cu ingredientele deja pregatite, dupa care mai adaugam branza topita fasii, rosia galbena taiata fasii, rosii cherry, ketchep si piper si se dau la cuptor aproximativ 15-20 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Multipizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata